Werken aan Nederland podcast - Werkvereniging

Werken aan Nederland met Hans Borstlap

Roos Wouters Podcasts Leave a Comment

Over de podcast Werken aan Nederland

Omdat wij ons als Werkvereniging zorgen maken over het toenemende gebrek aan wendbaarheid, weerbaarheid, sociale zekerheid en moderne solidariteit onder de Nederlandse beroepsbevolking, gaan wij in de podcast Werken aan Nederland op zoek naar oplossingsrichtingen om tot een arbeidsmarkthervorming te komen die werkt voor iedereen. Oplossingsrichtingen die werk- en opdrachtgevers verlost van de starre zorglast die hen nu de flexibiliteit ontneemt om op een crisis als deze in te spelen, die vaste krachten minder gevangen houdt en die flexkrachten en zelfstandigen minder vogelvrij maakt.

Beschrijving van de aflevering

Roos Wouters en Martijn Aslander spreken met Hans Borstlap over de totstandkoming van het Eindrapport “In wat voor land willen wij werken?” (2020), de uitkomsten en de implicaties voor Nederland. Een boeiend gesprek met niet eerder gedane of gedeelde uitspraken. Een absolute aanrader voor iedereen die het arbeidsmarktvraagstuk aan het hart gaat.

Hans Borstlap is voormalig Nederlands topambtenaar op onder meer de ministeries van Sociale Zaken en Onderwijs en was van 2002 tot 2016 lid van de Raad van State. Hij leidde de Commissie Regulering van Werk, ook wel bekend als ‘De commissie Borstlap’, en publiceerde begin 2020 het eindrapport onder de titel ‘In wat voor land willen wij werken?’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *