Debat: Draagvlak in de Polder

Roos Wouters Bijeenkomsten, Nieuws 1 Comment

Hoe vertegenwoordigen we alle werkenden in de polder

Wanneer: Woensdag 19 mei 2021
Tijd: 15:30 tot 17:00
plaats: Online

RESEVEER HIER

De huidige polder bestaat uit vertegenwoordigers van de politiek en de traditionele (grote) werkgevers, werknemers en ondernemers. Toch passen steeds minder mensen in deze overzichtelijke hokjes. Het aantal mensen dat werkvormen combineert of afwisselt groeit snel en zij herkennen zich dan ook minder in de oplossingen die door de polder worden aangedragen. Om een arbeidsmarkt te creëren die werkt voor iedereen is het nodig om iedereen een plek te geven in de polder. Daarom organiseert de Werkvereniging in samenwerking met Pakhuis de Zwijger op 19 mei om 15.30 uur een online debat waarin we de spelers uit de polder samenbrengen om een openhartig verbindend gesprek aan te gaan. 

Gespreksleider: Victor Broers
Hans Borstlap (Commissie Regulering van werk),
Roos Wouters (directeur Werkvereniging),
Judith Tielen (Tweede Kamerlid VVD),
Piet Fortuin (voorzitter CNV)
Reinier Castelein (Voorzitter De Unie)
Anne Megens (beleid en strategie werkgeversvereniging AWVN)

Na het plenair debat, willen we jullie direct in contact brengen met politici, en vertegenwoordigers van werkgevers, werknemers, (zelfstandig) ondernemers zodat zij (en jij) de verbinding aan kunnen gaan en ervaren hoe het is om aan de andere kant van de tafel te zitten. 

Wij hebben er zin in!

Wij zijn de Werkgroep Event planning:
Danielle van Wieringen
Bas van de Haterd
Irene van Gent
Gooitske Zijlstra
Marijke Krabbenbos
Roos Wouters

Comments 1

  1. Wat ik mij altijd afvraag – en waarover ik nu ook met meerdere opdrachtgevers in gesprek ben – is wat hen bezield zonder blikken of blozen overeenkomsten en aangehechte algemene voorwaarden voor te leggen aan zzp’ers die overduidelijk niet de draagkracht niet hebben om de risico’s te dragen die ze op hen willen opschuiven (‘opdrachtnemer vrijwaart de opdrachtgever van alle claims van derden naar aanleiding van het programma’). De overeenkomsten van opdracht zijn duidelijk opgesteld door (Angelsakisiche) juristen en alle tv-productiehuizen (waarvan velen in handen zijn van grote Amerikaanse concerns) en omroepen zijn maar nét niet te pakken op kartelvorming. Waarom ga je zo om met mensen met wie je intensief en goed wilt samenwerken, nu en in de toekomst? Als zzp’er en opdrachtgever met elkaar in zee gaan, moet er een gesprek over voorwaarden mogelijk zijn in mijn ogen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *